Olvasási idő: 4 perc

Legyél ott te is a Dunakanyar legnagyobb cigicsikkgyűjtési akcióján július 22-én és hívjuk fel együtt a csikkek eldobásának környezeti problémájára a figyelmet. Minden résztvevő MCC Feszt Pass-t és Aquasziget belépőt kap ajándékba.

Az Esztergomban megrendezett hulladékgyűjtési akciók sikerén felbuzdulva, a Műanyagmentes július programsorozathoz kapcsolódóan a Klímapolitikai Intézet - Esztergom Megyei Jogú Várossal, az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft.-vel és helyi civil szervezettekkel összefogásban - idén is hulladékgyűjtési akciót szervez az MCC Feszt előeseményeként Esztergomban.

Rendhagyó módon idén a település belvárosában nemcsak az épített környezetet csúfító, de az élő környezetet is szennyező, eldobált cigicsikkek problémájára hívjuk fel a figyelmet.

Sokan nem tudják, hogy egy elhajított cigarettavégben akár 7000-féle toxikus kémiai anyag is található. Ezért is fontos felhívni a figyelmet ennek a hulladéktípusnak a megfelelő elhelyezésére.

Zsebhamutartó osztás:Az esemény részeként a dohányzó járókelők között zsebhamutartókat osztanak szét az esemény szervezői, ezzel is csökkentve a közterületen elhagyott cigarettacsikkek számát.

Tervezett helyszín: Esztergom belvárosa

Gyülekezési pont: 2500 Esztergom, Széchenyi tér 21. / Tourinform Iroda

Időpont

2023. július 22. – Gyülekező: 8:30-tól, kezdés: 9:00.

Regisztráció: A rendezvény mindenki számára nyitott, de regisztrációhoz kötött.

A regisztrációs űrlap itt érhető el.

 

Közlekedés

A helyszínre jutást a résztvevőknek egyénileg kell megoldaniuk.A helyszín a Budapestről érkezők számára a Volánbusz és a MÁV járataival 1 órán belül elérhető.A helyszín többféle módon megközelíthető. Útvonaltervezéshez ajánljuk a Volán és a MÁV menetrendkeresőjét.Ajánlott útvonalak:

MÁV - Vonat: Indulás 7:21 (Bp.-Nyugati.Pu.) – érkezés 8:26 (Esztergom vasútállomás).Az ajánlott járattal érkezőket az esztergomi vasútállomástól a gyülekező helyszínére ingyenesen igénybe vehető gumikerekes kisvonat szállítja.A kisvonat az esztergomi vasútállomás melletti parkolóban 8:30-tól várja az érkezőket.Az esztergomi vasútállomásra érkezőket a helyszínen tájékoztató anyagokkal segítjük.További fontos tudnivalók:

Szemetes zsákokról és az összegyűjtött hulladék elszállításáról gondoskodunk!Az eseményre lehetőség szerint saját kesztyűt mindenki hozzon magával, aki otthon felejtené, annak korlátozott számban kesztyűt a szervezők tudnak biztosítani.Kézfertőtlenítőt, valamint mosdó és illemhelyhasználati lehetőséget a szervezők biztosítani tudnak.Egyéb tudnivalók:

Az eseményről videófelvétel és fényképes dokumentáció készül, az eseményen való részvétel előfeltétele az ehhez szükséges GDPR hozzájáruló nyilatkozat elfogadása. 18 év alatti gyermekek szülői felügyelettel vehetnek részt az eseményen.A megfelelő folyadékpótlásról és a nap elleni védelemről, kérjük, mindenki saját maga gondoskodjon!Kincskeresős nyereményjáték:

A rendhagyó szemétszedési akció keretében kincskeresős nyereményjátékot szervezünk!A szemétszedés helyszínén három megjelölt cigicsikk várja majd, hogy felfedezzék. A szerencsés megtalálók nyereményben részesülnek.

 

Szeretettel várunk mindenkit!

 

Ne feledd! Magadnak és környezetednek is akkor teszed a legjobbat, ha nem gyújtasz rá!