Dr. Rebeka Vital a Shenkar School of Design tapasztalt vezető oktatója, ahol a belsőépítészet, épület- és környezettervezés akkreditált szakokon tanít, valamint innovatív kutatásokat vezet két fő területen: a világítás és a kulturális örökség területén. Dr. Vital saját világítástechnikai tanácsadó cégét vezeti, amelynek fő munkája a világítástechnikai tanácsadás hazai, kereskedelmi és nyilvános projektekben, mind belföldön, mind nemzetközi szinten. A projektek az utólagos átalakításoktól az új építkezésekig terjednek, a hangsúlyt a jelenlegi zöld építési szabványokra helyezve.

Dr. Vital az elmúlt 20 évben folyamatosan publikált munkákat. Néhányat neves európai egyetemekkel való együttműködésben, cikkeket a National Geographicban és több, az Európai Unióhoz tartozó bizottságban.

Dr. Vital a görögországi Szaloniki Arisztotelész Egyetemen szerzett építészmérnöki diplomát. A Los Angeles-i Dél-kaliforniai Egyetemen (University of Southern California, Los Angeles) építéstudományi mesterképzésben a világítás és az akusztika területére specializálódott. Majd a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetemen (UCLA) építészetből doktorált. A UCLA-n az Experiential Technology Centerben történelmi épületek digitális rekonstrukciójával kapcsolatos kutatásokban vett részt.