Christopher F. Rufo a Manhattan Intézet vezető munkatársa és a kritikai fajelméleti kezdeményezés igazgatója. Emellett a City Journal szerkesztője, ahol írásaiban számos témát vizsgál, többek között a kritikai fajelméletet, a nemi ideológiát, a hajléktalanságot, a függőséget, a bűnözést és az amerikai városok hanyatlását. A New York Times bestsellere, az America's Cultural Revolution (Amerika kulturális forradalma) című könyv szerzője.

Rufo vezető szerepet játszik az amerikai intézményekben a kritikai fajelmélet elleni küzdelemben. Kutatásai és aktivizmusa elnöki rendeletet és törvényhozást inspirált több mint húsz államban, ahol szorosan együttműködött a törvényhozókkal a sikeres közpolitikák kialakításában. Filmesként Rufo négy dokumentumfilmet rendezett a PBS, a Netflix és a nemzetközi televízió számára, köztük az America Lost címűt, amely három „elfeledett amerikai város” történetét meséli el.

Rufo Georgetownban BSFS-t, a Harvardon pedig ALM-et szerzett. Feleségével és három fiával a Csendes-óceán északnyugati részén él.