ludovica.png

Ludovika Collegium: Tehetséggondozás a közigazgatásban

Közéleti beszélgetések
júl.
29.
szombat
15:00–16:00
MOL-Új Európa Alapítvány – Hencsergő
Az esemény nyelve: magyar

A Ludovika Collegium azért jött létre, hogy a közjó szolgálatára hívja a különböző egyetemek legkiválóbb diákjait. A program célja, hogy a hallgatók gondolkodási eszköztára és háttértudása képessé tegye őket összetett problémakörök megértésére, komplex válaszok kidolgozására a magyar, a közép-európai és az európai érdekek azonosításával.

Az LC tanulmányi programja három-öt félévnyi képzésből áll, amely egy féléves külföldi gyakornoki programmal egészül ki. Az első félév három bevezető kurzusa után minden hallgató különféle, félévenként változó tematikus ívekből választhat érdeklődésének megfelelően, amelyek interdiszciplináris problémákat vetnek fel, és a gyakorlati megoldások keresésére fókuszálnak. Minden kurzust adott terület elismert szakértője koordinál, aki a téma részleteihez kapcsolódóan a közigazgatásból, a versenyszférából vagy a tudományos életből jövő hazai és külföldi vendégoktatókat von be a képzésbe, valamint projektfeladatokat végez el a hallgatókkal.

E téma köré szervezzük kerekasztal-beszélgetésünket, melynek során meghívott vendégeink személyes tapasztalataikról számolnak be.

Vendégeink:

  • Huszár András (Green Policy Center, igazgató; Klímavédelem tematikus ív, kurzusvezető)
  • Sorbán Kinga (Nemzeti Közszolgálati Egyetem, tudományos segédmunkatárs; Média és hírközlés tematikus ív, kurzusvezetői asszisztens)

A beszélgetést moderálja: Tinkó Máté (Ludovika Collegium, kommunikációs programigazgató-helyettes)

 
 
 
 

Programok

A programváltozás jogát fenntartjuk.


Mathias Corvinus Collegium 2024. Minden jog fenntartva.