magyar_nemzeti_tancegyuttes.jpg

Magyar Nemzeti Táncegyüttes – Kárpátok visszhangja

Kulturális programok
Aug.
2.
péntek
21:00–22:30
Suzuki Folk Sátor

A magyar néptánc nemzeti sajátosságaink legélőbb őrzője, ugyanakkor legegyszerűbb formája a különféle népek közötti kommunikációnak is, hiszen közös beszélt nyelv nélkül ismerhetjük meg egymás szokásait, vérmérsékletét, ízlésvilágát. Tánc közben őszinte a megnyilatkozás: a „lélek” kitárulkozik.

Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, és ahogyan a neve is tükrözi, nemzeti örökségünk, évezredes hagyományaink elhivatott őrzője, tovább éltetője. A név pontosan kifejezi az együttes küldetését: azt a felelősségteljes és professzionális munkát, amelyet a magyar folklór megismertetéséért, népszerűsítéséért és művészi rangra emeléséért végez.

Hitvallásuk, hogy itt a Kárpát-medencében a különböző nemzetiségek hagyományainak megismerése, egymás kultúrájának tiszteletben tartása és megőrzése saját megmaradásunk záloga és szimbóluma is. Együttesi munkájuk és színpadi feldolgozásaik alapja ez az eredeti, hagyományos néptánc- és népzenei kultúra, amellyel hosszú évek óta igyekeznek a hagyományos néptánc- és népzenei kultúra követeként újabb és újabb élményekkel megajándékozni nézőiket, az autentikus folklórműsoroktól a mesedarabokon át, a nagy formátumú történelmi táncjátékokig.

Produkcióik jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása, a színpadképek látványossága, és egy kis megmagyarázhatatlan varázslat, amelynek gyökerei a múltunkból erednek, lelkünkön keresztül pedig jelenünkké válnak.

Fotó forrása

 
 
 
 

Programok

A programváltozás jogát fenntartjuk.


Mathias Corvinus Collegium 2024. Minden jog fenntartva.