Nyitókoncert: Pál István Szalonna és bandája

Koncertek
júl.
27.
csütörtök
21:00–22:30
Suzuki Folk Sátor

A Magyar Örökség díjjal kitüntetett Pál István Szalonna és Bandája hivatásként választotta a Kárpát-medence kultúrájának megőrzését és átörökítését. Egy olyan kultúrának, melynek gyökerei többszáz esztendőre tekintenek vissza és amely kultúra jelenthet igazi erőt megmaradásunkhoz.

Koncertjeiken a Kárpát-medence folklórkincsébe engednek betekintést, repertoárjuk tartalmazza az autentikus népzenét, de népzenei átdolgozásokat is. A zenekar Magyarország összes nagy fesztiválján fellépett már, de a világ legkülönbözőbb pontjain is színpadra léptek, és folyamatosan turnéznak. Felléptek többek között Venezuelában, Indiában, Görögországban, az Egyesült Királyságban, Ukrajnában, Mexikóban és az Egyesült Államokban is.

A zenekar alapítója és vezetője Pál István Magyarország Érdemes Művésze a Magyar Állami Népi Együttes művészeti igazgatója, Liszt Ferenc-díjas prímás. Számos elismert énekes és zenekar lemezén szerepel közreműködőként, de zeneszerzőként is aktív.

A zenekar tagjai: Pál Eszter (ének), Pál István Szalonna (hegedű), Gombai Tamás (hegedű), Karacs Gyula (brácsa), Ürmös Sándor (cimbalom), Gera Attila (fúvós hangszerek), Doór Róbert (nagybőgő).

 
 
 
 

Programok

A programváltozás jogát fenntartjuk.


Mathias Corvinus Collegium 2023. Minden jog fenntartva.