Olvasási idő: 4 perc

Rob Long amerikai író és tv-producerrel, Jonathan Leaf amerikai dráma- és forgatókönyvíróval, valamint a Punnany Massif együttes tagjaival is találkozhatnak mindazok, akik részt vesznek július 28. és 30. között az esztergomi MCC Feszten, amelynek programjai túlnyomó többségben ezúttal is ingyenesen lesznek látogathatóak.

Az idei MCC Feszt egyik sztárfellépője lesz Rob Long amerikai író és tv-producer. A Yale-n, majd a UCLA-n végzett szakember a Cheers tévésorozat forgatókönyvírója, társproducere is volt, csapatuk 1992-93-ban két Emmy- és két Golden Globe-díjat kapott. Ekkor kezdett politikai kommentárokat írni a National Review számára, és mindmáig ír a The Spectator és a Commentary magazinnak, Martini Shot néven pedig heti podcast-adása van, emelett a Tisch/NYU-n taint.

A filmes vonalat erősíti esztergomi jelenlétével Jonathan Leaf amerikai dráma- és forgatókönyvíró, aki a „The Caterers” című darabjával vált ismertté, amely égetően aktuális kérdéseket boncolgat. A new yorki dráma- és forgatókönyvírót a legjobb hosszú forgatókönyvnek járó díjjal jutalmazták az Innovative Theatre (IT) Awards. Leaf a hollywoodi álomgyár titkairól és ebben a furcsa világban megélt tapasztalásairól fog beszélni az MCC Feszt Nagyszínpadon.  

A külföldi sztárvendégek sorában található a Princeton és az Oxfordi Egyetemen végzett Walter Kirn amerikai regényíró, irodalomkritikus és esszéíró is, akinek Up in the Air című regényéből filmet is forgattak George Clooney főszereplésével. A regény alapján készült forgatókönyv Golden Globe-díjat nyert 2010-ben. Az irodalom iránt érdeklődők a már említett nagyágyúk mellett találkozhatnak többek között az UnHerd portál korábbi munkatársával, Ed West brit íróval is, aki A sokszínűség illúziója című mű szerzője, valamint a Daily Telegraph és a Spectator korábbi rendszeres szerzője. A fellépők sorát erősíti A liberalizmus kudarca című sikerkönyv szerzője, Patrick J. Deneen is, aki az indianai Notre Dame Egyetem professzora és tanszékvezetője, több sikerkönyv szerzője, a Princetown Egyetem és a Georgetown Egyetem oktatója.

Részt vesz továbbá Richard L. Florida kutató, professzor, író is az MCC Feszten, aki több bestsellert tud már a háta mögött, valódi világsztár a tudósok között. A Torontói Egyetem professzora nagyvárosaink változását, ezáltal pedig életmódunkat is kutatja. Az utóbbi években akkor robbant be a köztudatba, mikor feltárta, miként változnak meg városaink a koronavírus-járvány hatására.

Az MCC Feszten a hazai könnyűzenei élet reprezentásai is fellépnek. Közülük is meghatározó élményt nyújthat rajongóinak a Punnany Massif, amely az elmúlt évtizedben meghódította a magyar könnyűzenei színteret. A „pécsi tigrisek” igazi örömzenét játszanak, amiben keverednek hip-hop, funk-rock és népzenei elemek. A Punnany július 28-án, este fél 11-kor lép fel az MCC - sziget Színpadon. A fesztivál három napja alatt több mint negyven zenei fellépő szórakoztatja az érdeklődőket, a Punnany mellett olyan neves zenekarok, mint például a Margaret Island, az Irie Maffia, a Follow the Flow, a Balkan Fanatik vagy a Beatrice. Emellett a fiatalok körében különösen népszerű előadók és zenekarok is képviseltetik magukat az eseményen, így találkozhatnak az érdeklődők T. Danny-vel, Dzsudló-val, a Blahalouisiana-val, a Brains-el vagy a New Level Empire zenekarral.

A tavalyi rendezvényhez hasonlóan az MCC Feszt idén is alapvetően ingyenes lesz, azonban aki az összes koncertre és bulira kíváncsi, valamint szeretne plusz kedvezményeket és szolgáltatásokat, az MCC Feszt Pass megvásárlásával teljessé teheti az MCC Feszt élményt. További információ az esemény hivatalos honlapján, olvasható. MCC Feszt: Hangot adunk a tehetségnek!

 

Budapest, 2022. július 7.  

MCC, Kommunikációs Igazgatóság