Olvasási idő: 2 perc

Tíz helyszínen, hat színpadon, mintegy 70 szakmai programmal és neves hazai és külföldi szakemberekkel várja látogatóit a csütörtökön startoló MCC Feszt Esztergomban - hangzott el a rendezvényt megelőző sajtóbejáráson az esztergomi Széchenyi téren.

Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere hangsúlyozta: nagy öröm számukra, hogy a tavalyi után három napra újra Esztergom ad helyszínt a háromnapos nívós rendezvénynek és reméli, hogy újabb látogatói csúcsot hoz az MCC Feszt.

Szalai Zoltán a Mathias Corvinus Collegium (MCC) főigazgatója elmondta, mintegy 50 külföldi előadó is színesiti a programot, köztük olyan ismert nevek, mint David Coulthard, Patrick Deneen, Radek Sikorski, Richard Florida vagy Klaus von Dohnanyi. Utóbbi a világháló segítségével élőben jelentkezik be Hamburgból.

A tájékoztatón elhangzott az is, hogy a tavalyihoz képest nemcsak a fellépő zenekarok és szakmai előadók nyújtotta repertoár bővül, hanem új szolgáltatásokkal is várják a szervezők az érdeklődőket. Idei újításként egy „MCC-szigetre” is invitáljuk az érdeklődőket. A Prímás-szigetre megálmodott, több mint tízezer négyzetméteres területen lesz zenei színpad, ahol napjaink legfelkapottabb hazai bandái zenélnek esténként, a Zöld színpadon a legfontosabb klímapolitikai témákkal találkozhatnak az érdeklődők, a Party Arénában pedig hajnalig tartanak majd a fergeteges bulik.

Az Edu sétány kiállítói csütörtökön 10:00 órától várják a látogatókat, az esemény hivatalos megnyitója 15:00 órakor lesz a Széchenyi téren.

További infó: 

  • 10 helyszín, 6 színpad
  • mintegy 70 szakmai program
  • több mint 50 külföldi vendég – köztük olyan nevek, mint David Coulthard, William Dalrymple, Klaus von Dohnanyi (élő netes bejelentkezéssel) 
  • mellettük számos hazai sikeres szakember: Csányi Sándor, Hernádi Zsolt, Orbán Gábor, Stumpf István
  • 42 koncert
  • 33 külsős kiállító, 20 partnerszervezet
  • 3 miniszter is tiszteletét teszi: Csák János, Navracsics Tibor, Szijjártó Péter 
  • Több vitára, vélemények ütköztetésére is sor kerül, például: Navracsics Tibor-Balázs Péter, Patrick Deneen -Radek Sikorski, de lesz vita az újságírói objektivitásról és a kultúrharcról is.