Olvasási idő: 3 perc

Találkozzunk az esztergomi Palatinus-tó partján a szemétszedési akción! Legyél ott te is a Dunakanyar legnagyobb hulladékgyűjtési akcióján 2022. július 23-án, 14.00 órakor.

A Klímapolitikai Intézet - Esztergom Megyei Jogú Várossal és helyi civil szervezettekkel összefogásban - idén is szemétszedést szervez az MCC Feszt előeseményeként Esztergomban.

Minden résztvevő MCC Feszt belépőt kap ajándékba. Kérjük, hogy az érvényesítéshez hozd el a személyi igazolványodat is 

Az akció helyszíne Esztergom, Palatinus-tó, amely többféle módon megközelíthető. Útvonaltervezéshez ajánljuk a Volán és a MÁV menetrendkeresőjét. A szervezők által ajánlott járatok:

 MÁV - Vonat: Indulás 12:21 (Bp.-Nyugati Pályaudvar.) – érkezés 13:16 (Dorog vasútállomás)

 Volán - Busz: Indulás 12:15 (Bp. Árpád híd) – érkezés 13:19 (Dorog vasútállomás)

Az ajánlott járatokkal érkezőket a dorogi vasútállomástól a Palatinus-tóhoz ingyenes igénybe vehető gumikerekes kisvonat szállítja.

A kisvonat a dorogi vasútállomás melletti P+R parkolóban 13:15-től várja az érkezőket.

A Palatinus-tó kb. 10-15 perc sétával is megközelíthető a dorogi vasútállomástól. A dorogi vasútállomásra érkezőket a helyszínen tájékoztató anyagokkal segítjük.

 A kisvonat 16.30-kor ingyenesen visszaszállítja az önkénteseket az Dorog vasútállomásra, ahonnan 17.14-kor MÁV vonat, 17.14-kor VOLÁN BUSZ indul a főváros felé!

Szemetes zsákokról és az összegyűjtött hulladék elszállításáról gondoskodunk!

Az eseményre lehetőség szerint saját kesztyűt mindenki hozzon magával, aki otthon felejtené, annak korlátozott számban kesztyűt a szervezők tudnak biztosítani.

Kézfertőtlenítőt, valamint mosdó és illemhelyhasználati lehetőséget a szervezők biztosítani tudnak. Étel- és italfogyasztás a tófürdő területén lehetséges.

wA szemétszedési akció keretében kincskeresős nyereményjátékot szervezünk!

A szemétszedés helyszínén három PET-PALACKPOSTA várja majd, hogy felfedezzék. A szerencsés megtalálók nyereményben részesülnek.

A kincskereső játékunk nyereményei:

  • páros belépő az Aquasziget Esztergomba,
  •  másnak felajánlható MCC Feszt belépő,
  •  Scruton kávékupon
  •  könyvajándék,
  • egyéb ajándékok.

 

Mindenkit szerettel várunk!